Kolač slatki greh – pravi letnji kolač bez kuvanja i pečenja

Brz, lak i jednostavan kolač, bez kuvanja i pečenja, baš onako pravo letnji ili ako ste u velikoj žurbi. U video receptu se koristi puding od vanile koji se ne kuva, samo se muti sa malo manje mleka kako bi bio čvršći. Ukoliko ga nemate uvek možete skuvati u 500 ml mleka puding od vanile i ostaviti ga da se ohladi. Ostali postupak pripreme se ne menja. Koristili smo turski keks, njega možete da pronadjete u svim većim marketima, samo pogledajte pored petit keksa ili pitajte prodavce. ja živim u malom mestu i ima ga u svakoj prodavnici. Može da se nadje i u zdravoj hrani kao i na pijaci. Turski keks je petit keks sa kakao punjenjem.

Sastojci:

1 pakovanje od 300 gr turskog keksa,200 gr čokolade,6 kašika ulja,8 kašika mleka,2 kesice pudinga od vanile koji se ne kuvaju,500 ml mleka,200 gr kisele pavlake,200 ml slatke pavlake.Dekoracija po izboru.

Priprema:

Čokoladu otopiti sa uljem i mlekom na pari ili u mikrotalasnoj. Obavezno je mleko, ako je veći procenat kakaa u čokoladi slobodno dodajte još 2 kašike mleka, jer kada se kolač stegne čokolada mora da ostane mekana kako bi se kolač lako sekao.Ostaviti čokoladu da se hladi dok umutimo ostale sastojke.

Umutiti puding sa mlekom, dodati pavlaku pa umutiti i na kraju dodati slatku pavlaku, pa sve dobro izraditi mikserom.Keks podeliti na 3 dela pa prvi deo poslagati u pleh 30 x 20 cm ili u kalup.Nije potrebno da se umače u mleko jer je tanak i povući će vlažnost od filova.

Preko keksa staviti četvrtinu fila od pudinga, poravnati, pa staviti pola mere čokolade, pa i nju poravnati.Staviti u frižider ili kratko u friz da se čokolada stegne.Na čokoladu staviti opet četvrtinu fila. Keks, fil, čokolada, fil, keks.

Dekoracija po izboru.Dobro ohladiti i poslužiti.

Prijatno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*