Kremasti kolač s nektarinama

Nektarine su mnogima i omiljeno voće tokom vrelih ljetnih mjeseci, a danas vam donosimo fantastičan recept za kolač s njima. Veoma brzo i lako se pravi, a prava je kremasta delicija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Prijatno!

Sastojci:

Podloga:150 grama petit beure keksa.Krema:200 grama mljevenog petit beure keksa,500 ml pavlake za šlag,200 ml kisele pavlake,200 ml čvrstog jogurta,150 grama šećera u prahu.I još 4-5 nektarina.

Priprema

U pleh dimenzija 36×20 cm (ili manji) na dno složiti jedan red keksa namočenog u mlijeko. To nam je podloga.Za kremu mikserom umutiri pavlaklu za šlag u čvrsti snijeg, uz dodatak šećera u prahu. Na kraju umiješati kiselu pavlaku i čvrsti jogurt. Polovinu kreme ostaviti po strani, a u drugu polovinu umiješati ručno mljeveni keks.

Nektarine narezati na sitne kockice.Preko podloge od keksa razmazati dio kreme sa keksom, preko svega složiti usitnjene nektarine pa sve premazati drugim bijelim dijelom kreme.Kolač, po želji, pospite sa još malo mljevenog keksa ili ga premažite dodatno sa još malo šlaga od slatke pavlake. Rashladiti u frižideru bar jedan sat pa poslužiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*