Krempite sa borovnicama

Sastojci:1 lisnato testo (jedna kocka);3 pudinga od vanile;750 mililitara mleka;6 kašika eritrola (može obični šećer);125 grama maslaca;200 mililitara slatke pavlake;300 grama borovnica;5 kašika agave;4 kašike griza;1 kafena šolja vode

Priprema:Prvo napravite beli krem. Zagrejete 500 mililitara mleka, a u 250 mililitara ostalog razmutite puding i šećer. Kada je mleko vruće sipajjte puding i mešajte dok se ne zgusne. Dobro mešajte da se ne naprave grudvice. Kada je skuvan puding dodajte maslac odmah i dobro promešajte. Ostavite da se skroz ohladi i onda pomešajte slatku pavlaku i umutite mikserom zajedno. Prvi sloj spreman.

Lisnato razvucite što tanje i isecite na dužinu kalupa. Ostatke lisnatog stavite pored tog isečenog. Te ostatke koristite za posipanje kako je prikazano na video snimku. Sve pecite na velikom plehu pola sata na 180 stepeni.

Borovnice stavite da kuvaju sa šećerom i vodom 5 minuta, dodajte griz i kuvajte dok se ne napravi malo gušća masa. Ako je potrebno ubacite još malo griza da se zgusne ili vode da malo razredi.

Na ispečenu koru mažete beli krem, onda borovnice pa opet beli krem i na kraju izmrvite lisnato testo preko. Ostavite da se dobro ohladi.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*