Kremšnite s višnjama

Podloga:pakiranje lisnatog tijesta (2 komada) ili 2 pakiranja već razavaljanog lisnatog tijesta

Za žutu kremu:6 jaja;1 l mlijeka;250 g šećera;1 puding od vanilije;4 vrhom pune žlice gustina;2 vanilin šećera

Za kremu od višanja:450 g zamrznutih višanja;200 g šećera;1 puding od vanilije;150 ml vode

PRIPREMA:Lisnato tijesto odmrznuti i razvući valjkom na veličinu lima za pečenje (moj lim je veličine 38×26 cm). Ispeći posebno, jednu po jednu koru. Kore treba razvaljati malo veće od veličina lima u kojem ćete pripremiti kremšnite jer će se kora prilikom pečenja skupiti i napuhati. Kako se kora ne bi previše napuhala izbockajte ju vilicom na više mjesta. Kore peći na papiru za pečenje.

Za kremu od višanja višnje zakuhati sa vodom i šećerom. Kada zavri, umiješati puding koji treba razmutiti pjenjačom sa cca 30ml vode. Kuhati uz miješanje nekoliko minuta. Krema je gotova kad postane jednolično sjajna i kompaktna. Još vrućim nadjevom od višanja premazati pripremljenu pečenu koru lisnatog tijesta unutar lima.

Za žutu kremu odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati dok ne ostanu potpuno čvrsti snijeg. Tada dodati polovicu šećera i miksati dok ne postanu sjajni pa posremiti u hladnjak dok kuhate ostatak kreme. Potom miksati žumanjke sa preostalom polovicom šećera dok ne postanu potpuno pjenasti i svjetlo žuti, dodati tada puding, vanilin šećer, gustin i 5-6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, pa u kipuće ukuhati smjesu od žumanjaka. Kuhati uz neprestano miješanje 6-8 minuta. Kada se krema skuha i zgusne umiješati u nju, dok je još vruća snijeg od bjelanjaka i dobro sve promiješati pjenjačom. Žutom kremom odmah preliti sloj nadjeva od višanja.

Preostalu pečenu koru lisnatog tijesta izmrviti rukama i posipati po još vrućoj kremi. Ako tako više volite, koru ne morate mrviti nego je tako cijelu ili izrezanu na kocke stavite preko kreme.

Kremšnite hladiti najprije na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku. Poslužiti rezano na kocke posipano sa malo šećera u prahu.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*