Kuhar otkriva kako da ispržite hrskave krompiriće kao iz restorana: Treba vam samo 7 minuta i 1 tajni sastojak

Hrskave krompiriće ne zna svako da spremi, al’ vi ćete uskoro biti majstor.Sve može da bude prilog, ali zna se šta je prilog broj jedan.Prženi krompir i presudan je dodatak jelima, a ono što je najvažnije je kako se on priprema.Tom Vesterland, koji u jednom restoranu radi kao glavni kuvar, otkrio je svoju tehniku pravljenja krompira poput onog u restoranu

Prvi i važan faktor je odabir krompira.Najbolji je prljavi krompir jer on ima niži sadržaj šećera, tako da je idealan za hrskavost prilikom pečenja, rekao je Tom.Oljuštite i isijecte krompir, da svaki dio ime što više ivica. Trik je u maksimalnoj hrskavosti ivica. Prelijte ga hladnom vodom i posolite. Kada voda proključa, prokuvajte ga još sedam minuta, ocijedite i protresete.

Potom, zagrijte pleh sa svinjskom masti na 200 stepeni i stavite krompir. Pržite ga na jakoj vatri dok ne postane zlatan i hrskav, a potom posolite.Može i tajni francuski sastojakTakođe, jedna žena kaže da ona ima drugi trik, odnosno tajni sastojak.Ona prenosi znanje svoje majke i kaže kako na jednostavan način može da se pripremi savršen hrskavi krompir.Sve što vam je potrebno je krompir, malo ulja i „tajni sastojak“ – suva supa od francuskog luka.

Kada pržite krompir, oljuštite ga i stavite u posudu za pečenje. Nabavite supu od francuskog luka i pospite njome krompir, a onda prelijte uljem i pecite.To je savršen način da vam krompirići krckaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*