Kuhari u palačinke uvijek dodaju 1 tajni sastojak: Ovako će biti mekane kao duša nikad više neće biti žilave

Dok su diljem svijeta palačinke (pancakes) male, okrugle i deblje, crepes su one kakve se rade na našim prostorima – u većoj tavi i vrlo tanke.Porijeklom su iz Francuske i Belgije, gdje su ih radili tako okrugle kao simbol sunca ili novčića, odnosno topline, bogatstva i sreće.

Kako napraviti najukusnije palačnike?Možete ih jesti s raznim namazima i dodacima, ali prvo ih pripremite koristeći se savjetima koje donosimo u nastavku.Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, šećer, aroma vanilije i mlijeko. Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.

1 šalica mlijeka,2 jaja,2 jušne žlice biljnog ulja,2 šalice brašna,2 jušne žlice šećera,3 čajne žlice praška za pecivo,¼ jušne žlice soli.

Osim njega, uz jednu šalicu mlijeka bilo bi dobro dodati i jednu šalicu mineralne vode!Možda zvuči malo neobično, ali što više mlijeka stavljate to će palačinke ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu fluffy teksture.

Pomiješajte sve navedene tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smjesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.Nećemo reći da ih pečete klasičnom metodom jer, ako je suditi po video objavama diljem interneta i komentarima ljudi, palačinke će bolje ispasti ako tavu okrenete naopako, prenosi Večernji list.

Snimka na YouTubeu pokazuje da se prvo zagrije tava, ali s obrnute strane. Stijenke tave tako su okrenute prema plameniku, dok se smjesa za palačinku izlijeva na dno tave koje je prethodno nauljeno kako se palačinke ne bi lijepile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*