Kumin kolač

Sastojci:1 l mlijeka;3 pudinga od čokolade;5 žlica šećera;250 g maslaca ili margarina;300 g keksa;5-6 banana;250g čokolade za kuhanje;250 ml slatkog vrhnja

Priprema:U lonac najprije stavite mlijeko pa dodajte šećer ( možete staviti i manje od 5 žlica kako stoji u receptu. Četiri žlice su dovoljne za one koji vole manje šećera). Dodajte puding od čokolade ( prethodno možete odvojiti 5,6 žlica mlijeka i zamiješati smjesu od pudinga kako se ne bi stvorile grudice). Sve sjedinite i kuhajte na srednje laganoj vatri dok se puding ne skuha ( čim primijetite balončiće maknite lonac sa štednjaka). Dodajte maslac ili margarin ( što imate i što više volite). Dodajte kekse izlomljene na krupnije komade. Kad sve dobro umiješajte, ostavite da se smjesa prohladi oko pet minuta, a potom ju podijelite na dva dijela.

U pleh ili kalup za tortu, stavite najprije smjesu, potom dodajte banane ( može i bilo koje drugo voće). Banane prerežite po pola, pa tako naredajte.

Napomena: Ukoliko ne želite da vam banane potamne, možete ih protrljari limunom, iako se preporuča da koristite zrelije banane ( sa smeđim točkicama na kori), a sam izgled banane neće se puno promijeniti.

Na banane dodajte ostatak čokoladne kreme, te ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a potom stavite u hladnjak da se stisne.

Glazuru napravite tako što ćete rastopiti čokoladu na pari, te pomiješati sa slatkim vrhnjem. Rashladiti na sobnoj temperaturi, te ponovno staviti u hladnjak.

Napomena: Ovaj kolač najbolje je jesti drugi dan, kad keks dodatno upije.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*