Legendarna plazma torta: bez pečenja

Recept po kojem se u kratkom vremenu, bez pečenja i velikih komplikacija, možete napraviti vrlo ukusnu i oku ugodnu slasticu. Čak i ako nemate velikog iskustva, u pripremanju torti i kolača, ovom tortom ćete zadiviti ukućane i goste.

SASTOJCI:300 g mljevenog plazma keksa,250 g margarina,260 g šećera u prahu,100 g čokolade za kuhanje,250 g mljevenih oraha,1 čaša soka od naranče,3 kesice šlaga,orasi za ukrašavanje.

PRIPREMA:Prva kora:250 g mljevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu i malo soka od naranče – umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

Druga kora:300 g mljevenog plazma keksa, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuhanje i malo soka od naranče – umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

Na tacnu staviti prvu koru i oblikovati po želji. Preko prve drugu, i preko nje dva šlaga umućena prema uputstvu sa kesice.

Ukrašavanje:umutite treću kesicu šlaga po uputstvu i u nju dodajte 3 kašike istopljenog šećera miiešajući sve vrijeme.Ovim filom ukrasiti tortu i na kraju preko posuti malo nasjeckanih oraha.

IZVOR: MojaMalaKuhinjica

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*