Lijena višnja

Sastojci:1 l mlijeka;120 g šećera;1 vanilin šećer;100 g čokolade za kuhanje;200 g grisa

Zagrijte mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i čokoladom izlomljenom na kockice pa u to ukuhajte pšeničnu krupicu (gris) – sipajte ju u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Smjesu ulijte u kalup dimenzija 32×22, kojeg ste prethodno pošpricali vodom. Smjesu u kalupu poravnajte.

Sastojci:350 ml soka od višanja;3 žlice šećera;1 vanilin šećer;1 puding od vanilije;300 g višanja iz kompota

U malo sola od višanja umiješajte puding i zakuhajte u ostatku soka sa šećerom i vanilin šećerom te kuhajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte višnje i kuhajte još koju minutu pa izlijte na mlaku smjesu od grisa te stavite u hladnjak.

Sastojci:1l mlijeka;2 pudinga od vanilije;2 žlice škrobnog br. (gustina);50 g šećera;1 vanilin šećer;50 g bijele čokolade

200 ml mlijeka pomiješajte s pudingom i škrobnim brašnom pa ukuhajte u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlo­mljenom na kockice. Kuhajte i cijelo vrijeme miješajte pjenjačom dok se ne zgusne pa toplo izlijte na sloj od višanja i stavite u hladnjak da se ohladi i stegne. Kolač ukrasite s 200 ml vrhnja za šlag.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*