Makaronsi od jagoda sa belom čokoladom

Sastojci:3 belanca (minimalno 3 sata neka budu na sobnoj temperaturi);100 g mlevenih badema (bademe obavezno usitniti);220 g šećera u prahu;50 g kristal šećera;2 prstohvata soli;prehrambena boja – crvena

Krema od bijele čokolade i jagoda:50 g bijele čokolade;150 ml pavlake za šlag;1 kesica želatina;350 g jagoda;3 kašičice šećera;1 kesica limun šećera

Priprema: Za početak napravite kremu pošto se mora hladiti. Na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj zagrejte pavlaku za šlag do vrenja. Vrelu pavlaku prelijte preko izlomljene bele čokolade, poklopite i ostavite 10 minuta. Nakon 10 minuta promešajte. Pripremite želatin po uputstvima sa pakovanja.. Dodajte i želatin u smesu.

Jagode narežite i stavite u posudu za kuvanje. Dodajte im 1 kesicu limun šećera i 3 kašičice kristal šećera. Kuvajte na laganoj vatri jagode 30 minuta. Reducirane jagode prebacite u posudu i pustite da se prohlade na sobnoj temperaturi bar 10 minuta. Prohlađene jagode dodajte smesi od bele čokolade i mikserom sjedinite. Ako ne želite da vam se vide komadići jagode, slobodno možete promešati sa štapnim mikserom.

Kremu stavite u frižider da se hladi minimalno 3 sata. Za početak, pripremite posude za pečenje. Stavite papir za pečenje i pazite da bude ravan. Uzmite malu čašicu za žestinu, umočite rub u kakao i tako ocrtajte krug. Bitno je ostaviti barem tri prsta razmaka sa svake strane.

U posudi pomešajte mevene bademe i šećer u prahu i 1 prstohvat soli. U mlincu za kavu usitnite sastojke dok ne dobijete finu, brašnastu smesu. U mikser stavite belanca sobne temperature i 1 prstohvat soli. Posuda u kojom ćete miksovati belanca mora biti čista u potpunosti, a belanca sobne temperature će se bolje izraditi. Postepeno dodajte kristal šećer i miksujte dok ne dobijete čvrste vrhove. Dodajte prehrambenu boju do željenog intenziteta. Promešajte mikserom da se sjedini boja.

Suve sastojke – bademe, šećer i so postepeno dodajte tri puta. Suve sastojke pažljivo ručno umešajte u belanca, mešajući u smeru kazaljke na satu. Smesu prebacite u poslastičarsku kesicu, napunite do vrha i odrežite vrh. Par puta lupite posudom za pečenje o radnu površinu kako biste isterali višak vazduha.

Onda ide sušenje. Sušenje može trajati od 30 minuta pa sve do 2 sata. Makoronsi su suvi i spremni za pečenje kada možete bez problema dodirnuti površinu i ona je stvrdnuta. Makaronse pečete 17 minuta na 150 stepeni. Kada su pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite prvo da se prohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih izvadite na žicu za hlađenje i pustite da se u potpunosti ohlade. Kremu od bele čokolade i jagoda prebacite u poslastičarsku vrećicu. U sredinu makaronsa stavite malo kreme, pa preklopite drugim keksom i lagano pritisnite. Čuvajte u zatvorenoj posudi, na hladnom.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*