Malo drugačije punjene paprike recept koji je oduševio sve moje goste

Obzirom da moj suprug obožava punjene paprike, nagovorio me na novu “kuhinjsku igricu”. On je pripremio paprike a ja sve ostalo za klasičnu punjenu papriku na moj način. Tako smo dobili, za oko nešto novo, ali nas je iznenadio i novi okus mesa u ispunjenim kolutima paprike. Tako je nastao i ovaj recept.

Sastojci za 2 osobe– 40 dag miješanog mljevenog mesa– 2 žlice riže– 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
– 1 češanj češnjaka– 1 jaje– ulje za prženje– 0,5 l pasirane rajčice– Vegeta, papar, sol.

Priprema:

Paprike očistiti i narezati na kolute širine 5-6 cm a zbog izgleda valja upotrijebiti crvene, zelene i žute paprike.Na ulju kratko popržiti rižu pa je dodati mljevenom mesu, kojem ste prethodno dodali jedno jaje, slaninu, peršin, češnjak, Vegetu, papr i po potrebi malo soli pa sve dobro izmiješati.

Tako pripremljenom smjesom ispuniti kolutove od paprike.

U dubljoj tavi zagrijati ulje pa po njemu poslagati okomito ispunjene kolute paprike te ih kratko popržiti s jedne a potom i sa druge strane.

Ovako popržene kolute punjene paprike zaliti sa pripremljenom pasiranom rajčicom, dodati grančicu peršina pa kuhati na laganoj vatri 60-90 minuta i po potrebi doliti još malo pasirane rajčice ili vode ( ako je pregusto ). Ako je nivo pasirane rajčice manji od visine koluta paprike, na pola kuhanja valja kolute lagano okrenuti.

Napunjene kolute paprika možete posložiti i u prikladni lim za pečenje pa ih zaliti pripremljenom rajčicom.

Sve staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C i peči u pećnici 60-70 minuta. Kada zakipi smanjiti na 180° C a na pola pečenja izvaditi iz pećnice i okrenuti paprike. Kada su paprike zapečene i sa druge strane, izvaditi iz pećnice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*