Medeni kolač sa gotovim korama

Kada pripremam veću količinu kolača, žurim ili je pretoplo umem da dodam ili pribegnem pripremi na ovakav način. Pošto je trenutno pakleno ovaj kolačić nam je bio na tapetu za pripremu. Brzo i jednostavno, samo slaži i maži.

Sastojci:400 ml vode,200 gr maslaca,300 gr šećera,100 gr crne čokolade,2 kašike kakaoa,400 gr mlevenog keksa ( ili pola keks, pola orasi, lešnici i slično ),jedno pakovanje gotovih medenih kora, u paketu ima 4 i deblje su od rozen.Glazura:100 gr čokolade,3 kašike ulja,2 kašike mleka.

Priprema:

Vodi dodati šećer i iseckan maslac pa staviti na vatru.Kratko prokuvati ( 2 minute ) pa dodati izlomljenu čokoladu, ugasiti vatru i mešati dok se ne otopi.Skloniti pa dodati mleveni keks i sve izmešati, masa ne sme biti jako gusta.Nanositi po 8 kašika fila, a filuje se dok je fil još uvek vruć.Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura.

Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako, da ne bi fil izašao napolje :)Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano ju otopiti.Skloniti sa vatre pa dodati mleko i brzo promešati.Ukoliko je glazura još uvek gusta i čini vam se da se neće razliti ( a tako bi trebalo ) po kolaču slobodno dodajte jos 2 – 3 kašike mleka i promašjte.

Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač levo – desno i gore – dole, da glazura se ujednači svuda.Ostavite kolač da odstoji pa secite is lužite.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*