Miješana salata – na hladno

Sastojci

-9 kg povrća:kupus, paprika, zelena rajčica, mrkva, luk-1 l octa-3 l vode-1 vinobran (mislim da je to 10 g)-150 g soli-200 g šećera.

Priprema:

Recept je za količinu od 9 kilograma povrća, ali tekućina koju sam napravila bila je sasvim dovoljna za više od 10 kg. Ja sam za svoju uzela 5 kg kupusa, 4 kg paprike i 1,5 kg zelene rajčice.Povrće dobro oprati. Kupus naribati, a papriku i zelenu rajčicu narezati na tanke rezance, odnosno listiće. Sve staviti u jednu veću posudu i dobro izmiješati.

Ocat, vodu, šećer, sol i vinobran izmiješati i odmah, na hladno, zaliti povrće. Malo promiješati. Čini se da je malo tekućine, ali već za 10-ak minuta povrće “padne”. U toj otopini neka stoji 24 sata. Vidjet ćete, poslije sve bude natopljeno u otopini.

Nakon 24 sata salatu stavljati u dobro oprane boce, (tegle, dunstflaše…). Bitno je dobro stisnuti, da u bocma NE OSTANE tekućine. Ja sam bočice naslanjala na trbuh, naopačke i “gurala” salatu, da se što više nabije. Teglice zatvoriti.Prije posluživanja salatu maaaalo pouljiti. Izvrsna je!Salata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.

Preuzeto sa: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*