Milenium torta

Sastojci: 200 g krupno mljevenih lješnjaka, 400 g ‘obične’ čokolade za kuhanje (40 % kakaa), 300 g mliječne čokolade, 150 g crne čokolade (70 % kakaa), 150 g bijele čokolade, 1 l vrhnja za šlag, 2 dl punomasnog mlijeka

Priprema: Podloga: Pečene, krupno samljevene lješnjake pomiješati sa 100 g otopljene čokolade za kuhanje (40 % kakaa). Na podlogu staviti celofan, na njega obruč kalupa za torte, pa u njemu napraviti podlogu za tortu i prekriti je drugim celofanom.

Krema od tamne čokolade: 150 ml vrhnja za šlag, 50 ml mlijeka i 150 g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmiješati i ohladiti u frižideru. Ohlađeno izmiksati da se dobije pjena poput musa.

Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru.

Bijela krema: 150 ml vrhnja za šlag i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, zatim lagano dodati 150 g otopljene bijele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider.

Tamna krema: 150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 čokolade za kuhanje (40 % kakaa) lagano miksajući. Staviti preko bijelog sloja i vratiti u frižider.

Krema od mliječne čokolade: 150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 g mliječne čokolade lagano miksajući. Staviti preko tamne kreme i vratiti u frižider.

Prva glazura: Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i njime preliti 150 g izlomljene čokolade za kuhanje (40 % kaka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Glazuru staviti preko kreme od mliječne čokolade i vratiti u frižider.

Druga glazura: Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i preliti 150 g izlomljene mliječne čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće. Staviti preko prve glazure i vratiti u frižider.

Ukrasiti po želji, npr. čokoladom i lješnjacima, a može se servirati i bez ukrašavanja, da svi slojevi ostanu vidljivi.

Izvor: Zena.blic.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*