Milk šnite

Milk šnite bez miksera i šporeta, za samo 15 minuta gotove. Morate malo da sačekate da se stegne, al za letnje vreme prava poslastica. Dobije se baš dosta komada i deca ga obožavaju. U ovom receptu nisam mutila slatku pavlaku kako to obično rade, nisam htela da dobijem ukus šlaga, nego ukus mlečnog, osvežavajućeg krema. Količinu pavlake možete i sami da regulišete, ako niste ljubitelj, možete da dodate krem sir ili mascarpone.

Sastojci:2 gotove kakao kore,300 gr kisele pavlake,100 gr meda,500 ml slatke pavlake ( zasladjene ),10 gr želatina ( 1 kesica ),6 kašika vode,mleko za premazivanje kora.

Priprema:Obe kore natopiti sa po malo mleka.Želatin potopiti u vodu.Pomešati pavlaku i med i žicom izraditi.Sipati slatku pavlaku pa i nju izmešati.Otopiti želatin, možete na način kako je prikazano u videu ili na neki svoj.Želatinu dodati dve kašike fila i sjediniti.

Sad tu masu istresti nazad u fil i sve izraditi žicom.Ostaviti 10 – 15 minuta.Za to vreme spremiti kalup ili pleh i u njega prebaciti koru sa folijom.Naliti celo fil i preklopiti drugom korom.Krajeve folije prebaciti preko, da kolač zadrži formu.Ne stiskati.Staviti u frižider da se stegne, najbolje preko noći.Odlična varijanta je sat vremena u friz, a onda 2 – 3h u frižider.

Skinuti foliju, iseći u šnite.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*