Milka Torta bez pečenja, Gotova za pola sata

Sastojci:

1 l mlijeka– 10 kašika šećera– 3 pudinga od vanile– 300 grama mliječne milka čokolade– 100 grama bijele milka čokolade– 500 ml slatke pavlake– plazma keks.

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u smjese sa čokoladama. U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese.Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Plazma keks (može i petit beurre, ukoliko ga više volite) natopite u mlijeko i ređajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo.Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Izvor: receptinadlanu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*