MONTE TORTA

Ako ste ljubitelj finih kremastih slastica današnji recept će vam se posebno svidjeti, a to je odlična Monte torta. Okusi čokolade, vanilije i prepečenih lješnjaka definiraju ovu tortu i čine je prepoznatljivom, pa sam sigurna da ćete je dobro zapamtiti i uvijek joj se rado vraćati.

Baš zbog toga možete biti sigurni da će se dopasti gotovo svima, što je posebno važno kad pripremamo slastice za razna slavlja ili rođendane jer želimo da svi uživaju u onome što smo pripremili. Ipak, Monte torta posebno će se dopasti djeci koja je jednostavno obožavaju.

MONTE TORTA – SAVRŠENA ROĐENDANSKA TORTA
Jasno je i zašto, jer dvije prefine kreme od vanilije i čokolade jednostavno su savršene, a nije naodmet spomenuti i da ih pravimo od iste baze, što znatno skraćuje postupak izrade. Biskvit se pravi od bjelanjaka, ali ima i sloj prepečenih narezanih lješnjaka, pa je istovremeno prozračno mekan, ali i hrskav dok se lješnjaci fino lome pod zubima.

Tu su još i dva zasebna sloja, jedan od kreme od lješnjaka i drugi od Petit Beurre keksa koja ovu tortu čine još bogatijom i finijom. Na kraju se cijela torta omaže šlagom pri čemu svakako predlažem da šlag pravite od mliječnog slatkog vrhnja jer je tako okus puno finiji. Tortu ukrašavamo po želji, a ja sam koristila čokoladne strugotine i prepečene lješnjake kako bi sve bilo u skladu s okusom torte.

Nadam se da će se i vama dopasti ova odlična Monte torta, a sve detalje pogledajte u novom video receptu:

Izvor:https://recepttura.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*