MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA

SASTOJCI:

PODLOGA;keks-po vašem izboruZA KREMU;700ml. slatkog vrhnja,700ml. mlijeka,12 žlica gustina(škrobnog brašna),12 žlica šećera u prahu,2 vrećice vanilin šećera,125g. tamne čokolade,125g. bijele čokolade.

PRIPREMA:Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.

Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati (ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)

Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.Kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.

U odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.Kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.Dobro ohladite prije posluživanja.Dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.

Posluživanje:Kekse koristite po vašem izboru, ja sam složila s petit-beurre keksima, nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila…gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna…

Izvor: torteikolacici.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*