NAJBRŽA I NAJKREMASTIJA KEKS TORTA SA ČOKOLADOM

Neodoljiva kremasta poslastica koju će obožavati cela porodica.Sastojci za donji deo:150 gr šlaga,250 ml mleka,200 gr kisele pavlake,200 gr mlevenog keksa.Čokoladni deo:500 ml slatke pavlake,250 gr čokolade.

Dodatno:Jedan red bilo kojeg suvog keksa.I nešto za dekoraciju po izboru (opciono).

PRIPREMA:Zagrejati 250 ml slatke pavlake do tačke vrenja ali da ne provri, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu.Mešati dok se sve ne sjedini kao kada otapate čokoladu za glazuru. Prvo ima sitne tačkice čokolade pa se tek onda vezuje, treba malo više mešati.

Ostaviti da se prohladi pa staviti u frižider sat vremena.Posle sat vremena umutiti šlag sa mlekom, pa dodati kiselu pavlaku, izmešati i umešati keks.

Izvaditi čokoladni fil iz frižidera i izmiksirati. Posebno umutiti ostatak slatke pavlake, ne jako gusto, pa dodati ga čokoladnom filu i sve umutiti.

Slatka pavlaka sa čokoladom hoće da se jako stegne pa ako je pregusto samo uspete 50 ml mleka i malo umutite, otpustiće i fino se sjediniti.

Ko ima kalup neka ga obloži folijom pa obruč stavi na tacnu. Prvi sloj je red keksa umočenog u mleko, pa sloj sa mlevenim keksom i odgore sloj sa čokoladom. Staviti u friz sat vremena, pa skinuti obruč ili u frižider 3h, pa skinuti obruč. Ko nema kalup i obruč neka sve stavi u šerpu ali obrnutim redom.U šerpu staviti foliju, čokoladni deo na foliju, deo sa mlevenim keksom pa sloj suvog keksa umočenog u mleko.

U zamrzivaču držati sat, sat i po pa okrenuti na tacnu i skinuti foliju ili 3 – 4h u frižideru pa okrenuti na tacnu.Dekoracija po želji.

Prijatno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*