Napravite domaći sok od metvice

Metvica (menta) je jedna od onih biljaka koju bi svi trebali imati kod kuće. Od davnina je poznata zbog svojih ljekovitih svojstava, a i danas se rado rabi u slatkim i slanim jelima, sokovima, čajevima pa i koktelima. Osim što pomaže u otklanjanju stresa, rabi se i kod nesanice, probavnih tegoba i peruti.

Potiče rad imunosnog sustava i smanjuje apetit.

O kakvoj god da je metvici riječ, svježoj ili sušenoj, ona je poznata po svom karakterističnom okusu i definitivno je jedno od najboljih rješenja ljeti.

Priprema soka od metvice
Stavite litru vode i kilogram šećera na deset grančica metvice, iskrižajte pola limuna i dodajte dvije manje žlice limunske kiseline (oko deset grama). Bitno je obratiti pozornost na količinu metvice koju imate jer je omjer: dvadeset grančica, dva kilograma šećera i dvije litre vode.

  1. Grančice metvice potopite u vodu s limunskom kiselinom i dodajte limun s korom koji ćete izrezati na tanke kriške.
  2. Potrudite se da dobro izmiješate smjesu i držite barem 24 sata na mračnom i hladnom mjestu prije konzumacije.
  3. Idući dan smjesu procijedite, stavite šećer i opet dobro promiješajte žlicom. Pustite da odstoji još jedan dan.
  4. Nakon dva dana smjesa je spremna za ulijevanje u boce. Važno je da su boce od stakla.

NAPOMENA

Ako ste ovu smjesu napravili u većim količinama, preporučuje se da ih držite na mračnom i hladnom mjestu, a ako ste napravili manje količine smjesu držite u hladnjaku.

Kako metvica djeluje na organizam?
Sadrži antiseptička svojstva.Pročišćuje.Odličan je izvor vitamina C i B kompleksa.Hidratizira kožu.Potiče probavu.Detoksicira.Smanjuje mučninu.

Osim toga, sok od metvice pomaže u čišćenju organizma ako trenutno provodite dijetu ili želite očistiti organizam od toksina!

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*