Napravite krofne koje će svi ukućani obožavati

Potrebni sastojci: 800 gr brašna;2 jaja;400 ml mleko ( mlako );50 gr kvasca ( svezeg );1 kašika puna šećera;1 kafena kašicica soli;50 ml ulja;po želji strugana korica jednog limuna;sećer u prahu za posuti;nadav po želji;razne glazure po želji

Način pripreme: Umutite toplo mleko, izmrvljen kvasac i šećer. Dodajte ostale sastojke ( 50 ml ulja, 2 cela jaja, so, brašno i limunovu koricu ako želite), pa umesite testo. Prekrijte vanglu i neka stoji na toplom dok ne nadođe. Premesite je i neka nadolazi ponovo. Na pobrašnjenoj radnoj površini testo razviti na 1 cm debljine. Iz testa vaditi krofne okruglom modlom ili cašom.

Izrezano testo za krofne ređati na pobrašnjenu radnu površinu. Prekriti kuhinjskom krpom i neka stoji 20-30 min. Šerpa u kojoj će se pržiti krofne treba da je široka i niska (da bi se krofne lakše okretale). Krofne pri prženju treba da plivaju u ulju (nikako da dodiruju dno). Ulje ne treba biti previše toplo. Malo nauljite ruke, uzmite testo za krofne i spuštajte u ulje onu stranu koja je bila gore. Pržiti istovremeno 4 krofne. Preklopiti poklopcem i pržiti dok krofna ne poraste, a potom skinuti poklopac, okrenuti krofne na drugu stranu i peći do kraja.

Pržene krofne stavlajti na kuhinjski papir da se upije visak masnoće. Možete stavljati razne glazure, posuti ih šećerom u prahu, a one su i same po sebi ukusne.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*