Nutella čizika: Fenomenalna torta bez pečenja

Sastojci ;

Kora:250 g mljevenog keksa,40 g maslaca,100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin,30 g čokolade u prahu

Filovi:250 g krem sira,50 g šećera,150 g Nutelle,0,5 l slatkog vrhnja,kremfix

Ganache: 150 g čokolade noisette,150 ml slatke pavlake

Priprema:

Kora:

Pomiješati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen maslac, po potrebi dodavati malo soka tako da se dobije smjesa koja se ne mrvi.

Smjesu utisnuti u kalup promjera 26 cm i staviti u frižider dok pripremamo filove.

Filovi:

Zagrijati Nutellu stavljajući je u posudu sa toplom vodom.

Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smjesu podijeliti u dvije posude na dva jednaka dijela.Slatkom vrhnju dodati kremfix pa dobro umutiti. (Ako koristite slatko vrhnje na biljnoj bazi, onda kremfix nije potreban.)

Pola od umućenog slatkog vrhnja dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmiješati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.Premazati koru prvo sa bijelim, zatim sa čokoladnim filom, a potom staviti u frižider da se ohladi.

Ganache:

Na pari otopiti čokoladu i slatko vrhnje, i ohladiti. (Ako nemate pri ruci nisette čokoladu, možete upotrijebiti i neku drugu mliječnu čokoladu.)Povremeno promiješati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kožica kao kod pudinga.

Kad je vašem prstu prijatno pri dodiru ganachea, bit će i torti, pa je vrijeme za prelivanje.I to je to! Za neka 3-4 h, torta je spremna za serviranje.

Izvor: Zabackrabac / Coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*