Odvod vam užasno smrdi čim padne kiša? Samo stavite ovu smesu, za 5 minuta problem je rešen!

Svima smeta kad osetimo neugodan miris iz odvoda.Tokom ovog jesenjeg perioda kada je napolju vlaga i kiša češće pada nego inače, iz slivnika znaju da se šire neprijatni mirisi sa kojima se teško izlazi na kraj.Oni su posledica najrazličitijih vrsta nečistoća u cevima koje je neophodno „ubiti“ kako ne biste bili primorani da svakodnevno udišete „mirise“ koje ne želite.

Ovo se najčešće dešava u periodima kada padaju jake kiše, kao što je slučaj sada u toku jeseni, ili u slučaju da se očekuje nagla promena vremena. Sve što treba da uradite je da otvorite rešetku za početak, ona se vrlo lako skida.

Prvo proverite da li se unutra nalazi nešto, što je možda zapušilo ovaj odvod i što uzrokuje smrad. Ukoliko to nije slučaj, a obično nije, sve što je potrebno je da u kroz rešetku sipate malo specijalne tečnosti u ovaj odvod. Recept za tečnost sledi u nastavku.

Potrebni sastojci:400 ml sirćeta,3 kašike sode bikarbone,5 litara vode.Prvo sipajte sodu bikarbonu, a onda dodajte malo po malo sirćeta. Pazite jer će zapeniti. Malo pokrijte i pripazite. Ostavite nekoliko minuta da deluje, a onda prospite vodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*