Omiljene griz kocke sa bijelom čokoladom imalinama

Sastojci

Za griz podlogu

1 l mlijeka– 10 dkg šećera– 2 vanilin šećera Dolcela– 20 dkg pšeničnog griza– 10 dkg bijele čokolade po izboru

Premaz od malina

5 žlica namaza malina kokos ili samo ďźema od malina

Krema

1/2 l mlijeka– 2 pakiranja vanilin pudinga– 6 źlica šećera– 3 dcl slatkog vrhnja za šlag 5 + Dolcela– 1 1 Šlagfix Dolcela– 2 dcl svjeźih malina + po potrebi za dekoraciju kolača oko 1 dcl

Priprema

Skuhajte pšenični griz na mlijeku sa šećom i vanilin šećerom.Brzo mješajte da vam se ne zgruda i odmah u tome rastopite bijelu ĉokoladu.Čokolada ne mora biti vrhunska, a možete staviti i onu bijelu s komadićima maline.

U tepsiju srednje veliĉine (30 x 40) isplahnutu vodom ulijte i poravnajte griz smjesu. Pustite da se sasvim ohladi.Puding vanilin u prahu razmutite u mlijeku sa šećerom i skuhajte. Onda ga stavite hladiti.Ja to mješam i hladim tako da posudu s vrućim pudingom uronim u drugu posudu napunjenu hladnom vodom.Jer ako stavim gore prianjajuću foliju, uvijek imam onu koru na pudingu a i hladi se sto gladnih godina.

Sad istucite vrhnje za šlag, sami birajte marku kojoj vjerujete. Ja sam koristila onaj u prahu, al nisam se baš usrećila.Zato je vjerojatno bolje onaj tekući šlag nalupati. I stavite šlagfix, ipak tu ide voće, a ono je puno vode, jel tak.

U puding dodajte pola šlaga, umutite el. mikserom, jer je puding tvrd, a onda kad to poĉne liĉiti na kremu, kuhaćom, špatulom umješajte ostatak šlaga i svježe maline.Na podlogu od griza namažite namaz od malina i kokosa (da, ima to za kupiti, Podravkin proizvod), a ako nemate, dobar je i onaj dzem od malina. Ali ovo nije neophodno, to je po osobnoj procjeni.

Stavite kremu, pa u hladnjak na dva sata i onda reźite.Ukrasite voćem, preljevom od voća. Ne odgovaram ako to budete jeli žlicom jer je šlag namirnica vrlo stresna.Ali imate i one šlag kreme koje moźete staviti i izbjegnete svu proceduru kuhanja pudinga.

Izvor: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*