Oreo cheesecake bez pečenja

Samo 7 sastojaka trebat će vam da pripremite ovu laganu tortu od krem sira, s podlogom od Oreo keksa!

Sastojci: Podloga:28 Oreo keksa (bijeli dio istrugati nožićem) 75 grama rastopljenog maslaca.

Nadjev:500 grama krem sira (Vivis, ABC, Philadelphia…) 100 grama šećera, 1 bourbon vanilija šećer, 500 ml vrhnja za šlag (s mliječnom mašću- Vindija, Dukat…), bijela krema od Oreo keksa, 1 vrečica želatine + 3 žlice vode, 12 Oreo keksa, grubo sjeckanih

Priprema: Dno kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje. Za podlogu iz Oreo keksa istružite nožićem bijelu kremu. Taj dio ćemo koristiti u nadjevu. Tamni dio Oreo keksa sameljite ili izlupajte valjkom da dobijte sitne mrvice. Od sameljenih mrvica oduzmite 5 žlica i stavite ih sa strane. S njima ćemo posipati tortu.

Maslac rastopite pa ga dobro izmiješajte sa sameljenim keksima. Dobivenu smjesu dobro utisnite u kalup, koristite donji dio čaše tako da ste sigurni da je podloga dobro utisnuta, da vam se ne bi raspala prilikom rezanja. Stavite u hladnjak.

Za nadjev rastopite želatinu u 3 žlice vode.
U manji lonac stavite krem sir, šećer, vanilija šećer i bijelu kremu od Oreo keksa te konstantno mješajući zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Dodajte rastopljenu želatinu i konstantno miješajući pustite da nadjev dođe do laganog vrenja. Maknite s vatre i pustite da se hladi. Preporučam da nadjev izlijte u neku zdijelu da vam se brže hladi.

Vrhnje za šlag istucite u čvrst šlag, te u njega umiješajte ohlađenu smjesu s krem sirom (smjesa može biti topla, ali ne i vruča). U dobiveni nadjev špatulom umiješajte sjeckane Oreo kekse i sve izlijte u kalup preko ohlađene podloge. Špatulom zagladite vrh. Koristeći sitno cjedilo/sito posipajte preostale mrvice keksa po vrhu torte.

Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Napomena: Kao što vidite, torta se priprema bez pečenja. No, ako želite da vam je podloga u potpunosti čvrsta, možete je na 10-ak minuta staviti u pećnicu zagrijanu na 180 °C.

Izvor: Bite It Quick

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*