Oreo čiz kejk

Sastojci:mleveni oreo keks 300 g;slatka pavlaka 300 ml;ala kajmak 250 g;margarin 100 g;gazirani sok 50 ml;šećer u prahu 3 kašike;kupine 300 g;želatin 2 kesice;voda 4 kašike;šećer 5 kašika;voda 200 ml;drobljeni oreo keks 3 kašike

Priprema:Istopiti margarin, pa ga pomešati sa mlevenim keksom. Dodati fanta sok, sve lepo izmešati i rasporediti na dno kalupa. Staviti u frižider dok se sprema fil.Izmutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati ala kajmak. Isključiti mikser, pa kašikom umešati drobljeni oreo keks. Sve lepo sjediniti.

Izvaditi kalup iz frižidera, pa rasporediti fil preko keksa i opet vratiti u frižider. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.U šerpu staviti kupine, vodu i šećer. Kuvati desetak minuta, a onda skloniti sa vatre i umešati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin u potpunosti ne istopi, pa ostaviti da se ohladi.

Kada se preliv ohladio, a da se nije još potpuno stegao, preliti ga preko fila. Vratiti u frižider da se u potpunosti stegne. Najbolje ostaviti preko noći, a onda sutra dan skinuti obruč i servirati.

izvor blic.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*