Ovaj kolač će vas osvojiti svojim okusom, mekoćom i sočnošću- Prefin je, morate probati!

Sastojci:

10 jaja-14 velikih žlica šećera-5 velikih žlica brašna-20 dkg mljevenih badema-20 dkg šećera u prahu-5 dcl mlijeka-2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja-25 dkg margarina-450 dkg smrznutog šumskog voća-1 limun

Priprema

Prvo da se bacimo na izradu kora. Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera, a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema. Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica pa onda drugu. Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera.Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem- listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg) I to napravite dva puta za dvije kore.

Na obratne strane 2 lima iz pećnice(dimnezija 45#35)stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese. Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici) Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake.Sad se možete bacit na kuhanje prve (puding) kreme. Onih 10 žutanjka koji su vam ostali izmiksajte sa 20 dkg šećera u prahu. Od pola litre mlijeka odvojite 1 dcl u koji izmiksate 1 puding od slatkog vrhnja i 1 žlicu brašna. Kada mlijeko zavri maknite ga sa vatre i ulijte u njega tu smjesu i neprekidno miješajući vratite na vatru. Mješajte minutu na vatri,a onda opet maknite i izmiksajte mikserom (meni je krema na taj način bez grudica i baš onako finooooo kremasta ) Krema je brzo gotova …za 3-4 minute. Umješajte žlicom sok 1 limuna i stavite na hlađenje. Dok se ova krema hladi vi se bacite na izradu voćne kreme.

Znači 45 dkg smrznutog šumskog voća stavite sa 4 žlice šećera na kuhanje. Kada se šećer počeo topiti smanjite vatru i miješajte po prilici 6-7 minuta (vidjet ćete kada vam krema počinje nalikovat pekmezu). U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i 1 puding od slatkog vrhnja i sada tu smjesu ulijte u zdjelu sa “pekmezastim” voćem. Kuhajte minutu,dvije pa umiješajte koricu jednog limuna i maknite sa vatre.Ona prva krema vam se do sada taman rashladila da u nju umikstae 25 dkg margarina.Znači, sad imate 4 gotove kore i dvije savršene kreme i možete se bacit na slaganje.Ja sam si i tu kreme odvojila po posudicama…..prvu kremu u 4 posudice ,a drugu(voćnu) u 3.

Znači… prvo ide kora – prva krema- voćna krema – pa opet kora-prva krema-voćna krema …i tako dok ne namažete tri kore. Na zadnju četvrt koru ide samo puding krema koju razmažete i unaokolo.S obzirom da sam ja definitivno antitalenat za ukrašavanje kod mene je tako i ostalo. Vi možete gotov kolač ukrasiti kako god želite…možete po njemu zaliti ganache…posipati ga krokantom….

izvor: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*