Ovako bogat kolač još niste probali. Prekmurska gibanica koja osvaja raskošnim okusom

Okusima bogata i raznolika prekmurska gibanica jedan je od najpoznatijih specijaliteta iz Slovenije koji spaja okuse maka, skute, jabuka i oraha. Ova slastica iz našeg bliskog susjedstva jedan je od najraskošnijih kolača koje uopće možete zamisliti, te sasvim sigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Gore navedene namirnice osnova su za četiri različita i vrlo ukusna nadjeva. Budući da se svaki nadjev ponavlja čak dva puta jasno je kako je prekmurska gibanica svojim gabaritima zaista poseban kolač na kakav ne nailazimo često, a poslužena na stolu izgleda zaista impresivno.


Svaki sloj se dodatno treba pokapati kiselim vrhnjem i otopljenim maslacem, a ovu drugu namirnicu koristimo i za premazivanje kora kojim se odvajaju slojevi. Na dnu se pak nalazi tanka podloga od prhkog tijesta s kojom dolazimo do devet impresivnih slojeva koliko ih ima ovaj nesumnjivo vrlo kaloričan kolač.

Ova slastica mnoge će podsjetiti na također izvrstan hrvatski kolač međimursku gibanicu za koju sam recept na blogu objavila prije nekoliko godina. Obje slastice imaju dosta toga zajedničkog, iako ima i nekoliko bitnih razlika poput različitog broja slojeva, podloge od prhkog tijesta i korištenja skute. No svaki sloj u oba recepta je poseban i prepoznatljiv, a ipak se svi zajedno spajaju u skladnu cjelinu koja oduševljava i najprobirljivije ljubitelje slastica.

Sve detalje kako se pravi ova izvrsna prekmurska gibanica pogledajte u novom video receptu:

Izvor:https://recepttura.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*