OVIH 5 GREŠAKA PRAVITE KOD PRIPREME MLEVENOG MESA! Ne kvarite ukus jelu!

Mleveno meso nezaobilazan je deo svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum i ne činite sledeće greške

  1. Ne zamrzavajte mleveno meso u originalnom pakovanju

Pakovanje mesa izprodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijsku foliju, pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu vreću i onda u zamrzivač.

  1. Ne odmrzavajte mleveno meso u mikrotalasnoj

Mikrotalasna će početi da kuva površinski sloj mlevenog mesa i očvrsnuti ga, pre nego što se meso do kraja odmrzne. Nemojte bacati novac, već meso ‘odledite’ na prirodan način.

  1. Nemojte dodavati mleveno meso u hladan tiganj

Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruć tiganj u koji ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladan tiganj jer će se zalepiti za dno, pa ćete dobiti neuglednu sivu boju koja nikome nije privlačna.

  1. Ocedite višak vode

Mleveno meso tokom dinstanja ispušta višak vode, koja ispari usled dugotrajne termičke obrade. Nemojte da se bojite da ocedite ovu vodu tokom kuvanja, pogotovo ako sledite recept i brinete se koliko tečnosti morate da dodate za pripremu određenog umaka ili jela.

  1. Nemojte ispirati mleveno meso pre ili nakon kuvanja

Ispiranje mesa pre kuvanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus.

punkufer.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*