Ovo je najbolje vreme za kiseljenje kupusa

Priprema kiselog kupusa je vrlo jednostavna, zahteva minimalnu pripremu, a nakon što se malo potrudite i izaberete najbolje vreme za kiseljenje, ostaje vam samo da se strpite i sačekate.

Berba kupusa obično počinje krajem septembra, pa je to i period kada polako počinje tradicionalni jesenji proces kiseljenja kupusa. Iako vreme branja kupusa u velikoj meri zavisi od vremenskih prilika, većina ljudi počinje berbu i kiseljenje kupusa kada jesen zakuca na vrata.

Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Ono što je takođe važno napomenuti jeste da proizvođači kupusa često ne vode računa o odgovarajućim temperaturama i vremenskim uslovima. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne na nivou od 18 do 21 stepen Celzijusa, prenosi Net.Hr.

U ovim vremenskim uslovima kupus se brzo i lako ukiseli, pa ne treba žuriti sa ovom akcijom. Za fermentaciju kiselog kupusa u procesu kiseljenja obično je potrebno i do četiri nedelje, pa ako ovaj proces započnete krajem devetog meseca, možete računati na to da ćete već u oktobru ili početkom novembra imati ukusan kiseli kupus koji će vas oduševiti. tokom cele zime, ako pre jela. Ukus kiselog kupusa je prilično neutralan, pa se odlično slaže sa većinom obroka.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*