Poslastica gotova za 10 minuta

Sastojci:200 g keksa;100 g orašastih plodova po ukusu;80 g maslaca;prstohvat soli;200 g Nutelle;400 g krem sira;50 g šećera u prahu;200 ml vrhnja od 33%;orašasti plodovi;čokolada za ukrašavanje

Priprema:U posudi smrvite 200 g keksa, možete to učiniti i pomoću štapnog miksera za finije rezultate. Potom razmrvite i 100 g orašastih plodova, koje ćete izabrati po vlastitom ukusu i dodati ih samljevenim keksima i promiješati, zatim rastopite 80 g masla i ulijte u smjesu i sve zajedno promiješajte da se sjedini.

Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm te ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za vaš kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.

Dobivenu smjesu izlijte preko podloge od keksa. U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte.

Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite vaš kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*