Preljev za sve vrste zimnice + Recept za moju miješanu salatu

Nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti.Sastojci:zimnica,paprika zelena, crvena i žuta,mrkva,crveni luk,karfiol,krastavci,zelena rajčica,svježi kupus.PRELJEV:1/2 L alkoholnog octa,2 L hladne vode,20 dkg šećera,20 dkg soli,papar u zrnu,korijandar u zrnu.

Priprema

Namjerno nisam pisala količine jer svatko stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.Sve sastojke usitniti nožićem: mrkvu i krastavce na kolutiće papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm luk i rajčicu na šnitice karfiol na sitne cvjetiće.U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti. Sve preliti sa vrelim preljevom.Tko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (ja stavim da duže ostane), a tko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem (ja još nisam tako radila salatu).Rado prihvaćam savjet U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti.

Posluživanje:

Inače sa ovim preljevom kiselim sve povrće, samo što kada to radim s paprikama, njih kratko prokuham u tom preljevu. Ova količina preljeva je dostatna za 10-15 flašica od 1L.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*