Pripremite piletinu na ovaj način I neka cijela porodica uživa u obroku

Svi volimo piletinu i želimo je uvijek spremiti na drugačiji način.Sve ste probali,ali vjerujemo da ovo niste.Specijalitet kako da vaša piletina bude mekana i sočna. Od danas ovaj način spremanja piletine će biti učestal.Pogledajte kako se pravi i šta vam je potrebno.

Potrebno vam je:Naša količina sastojaka (pravite sa manje ukoliko pravite za 2-3 osobe).1 kg pilećih prsa,1 mala kašika vegete (za piletinu),7 kašika ulja,6 jaja,150 gr brašna,so,550 ml mlijeka.

Pripremite na ovaj način:

Piletinu isjecite na komade (manje ili po vašoj želji) i pospite vegetom (obavezno vegeta za spremanje piletine).Zagrijte ulje ( 3 kašike) i pecite piletinu sa svih strana,odp po 10 minuta (ne pecite je do kraja).

U posudu pomiješajte brašno,6 jaja,so,mlijeko i ostavite smjesu da stoji 15 minuta.U vatrostalnu posudu stavite 4 kašike ulja i zagrijte u rerni.U zagrijano ulje istresite trećinu smjese dobivene od jaja i brašna.Na smjesu rasporedite piletinu,a na piletinu izlijte ostalu smjesu koja vam je ostala.Pecite odp 25 minuta na 210 stepeni.Kada bude gotovo izvadite ohladite i poslužite uz salatu,kajmak ili nešto po želji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*