Raffaello cheesecake sa keksom

Sastojci za podlogu:300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…);180 g maslaca

Sastojci za kremu:500 g krem sira;500 ml vrhnja za šlag;60 g kokosa;60 g mljevenog keksa

Sastojci za karamel preljev:6 žlica kristal šećera;3 žlice kiselog vrhnja

Ostali sastojci:250ml vrhnja za šlag

Priprema:Za podlogu pomiješati mljevene kekse sa otopljenim maslacem. Natiskati dobivenu smjesu u kalup za torte promjera 24 cm.Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.

U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu sa kokosom, a odmah potom kremu sa keksom. Preko svega premazati tučeno vrhnje za šlag. Pospremiti u hladnjak dok pripremate karamel preljev.

Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na tako dobiveni karamel staviti 3 žlice kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatrici pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.

Karamel preljev staviti u vrećicu za ukrašavanje ili u običnu vrećicu za zamrzavanje. Odrezati vrećici jedan vrh pa uz pririskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spirlnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema van i obrnuto kako bi se dobio lijepi uzorak kakav možete vidjeti na fotkama.Sve skupa još dobro ohladiti i poslužiti.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*