Recept dana:Sladoled torta

Sastojci:Podloga:piškote,Sladoled od mascarponea i vanilije,125 ml vrhnja za šlag,,125 g mascarponea,1 žličica ekstrakta od vanilije,,200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka,Žele od šumskog voća,350 g šumskog voća,100 g šećera,½ vrećice želatine,2 žlice vode,Sladoled od šumskog voća,125 ml vrhnja za šlag,125 g mascarponea,,1/3 pirea od šumskog voća,200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka,2 žličice ruma.

Priprema:Prvo pripremite kalup. Ja sam koristila onaj za kruh i obložila sam ga prozirnom folijom.Sladoled od mascarponea i vanilije
Vrhnje za šlag i mascarpone počnite mikstati i miksajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Dodajte ekstrakt i kondenzirano mlijeko i lagano umiješajte špatulom u smjesu da se sjedini. Kremu istresite u kalup i stavite u zamrzivač.

Žele od šumskog voća:Šumsko voće stavite kuhati sa šećerom. Kad prokuha, a šećer se otopi, štapnim mikserom napravite pire od voća. Prema vlastitoj procjeni odvojite 2/3 pirea za žele, a 1/3 za kremu. Pola vrećice želatine pospite za 2 žlice vode i pustite da nabubri. Kad je nabubrila, stavite ju u 2/3 vrućeg pirea i miješajte dok se želatina ne otopi. Žele prelijte preko bijele kreme i vratite u zamrzivač.

Sladoled od šumskog voća:Kao i u prvom slučaju, smiksajte vrhnje za šlag i mascarpone, a zatim špatulom lagano umiješajte pire, mlijeko i rum. Sjednite i istresite preko želea.Poslažite piškote (moje su namočene u mlijeko, ali bolje mi bude bez umakanja, pa taj dio ostavljam vama na izbor).

Napomena:Ova sladoled torta je moguća u puno kombinacija, a ja vam donosim jednu od njih. Ovdje sam koristila šumsko voće jer me taj kiselkasti dio još više osvježi. Imate 4 sloja: piškote, sladoled od šumskog voća, žele od šumskog voća i sladoled od mascarponea i malo vanilije. Uglavnom, za taj bijeli dio su bili svi komentari oduševljenja, jer je bazni dio u koji se može štošta kombinirati.Umjesto šumskog voća, slobodno koristite bilo koje drugo, bobičasto voće.

Ovu tortu možete pripremiti i bez piškota ili keksa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*