Recept iz 80-ih za najbolje testo ikada: Stoji do 7 dana, od njega se pravi apsolutno Sve!

Ovo testo se čuva u plastičnoj kesi, a može da naraste toliko da izađe iz nje, pa ako se to dogodi prepolovite testo i prebacite jedan deo u drugu kesuLudo testo nije potrebno da čekate da naraste – dovoljno je otvoriti vrata frižidera i prema inspiraciji uzeti testo za picu, mekike, kiflice ili krofne

Neke kuvarice savetuju da nakon što izvadite testo iz frižidera ostane deset minuta na sobnoj temperaturi. Ruke prethodno nauljite jer je testo lepljivo. Tokom razvijanja testa radnu površinu pospite brašnom.Ako planirate od testa da pravite slatka peciva, so slobodno zamenite šećerom.

Sastojci: 

500 g glatkog brašna, 500 g oštrog brašna, 4 dl mleka, 1 kvasac, 1 jogurt, 2 jajeta, 1 dl ulja, 1 prašak za pecivo, 2-3 kašičice soli.

Priprema: 

U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ostavite da se aktivira. Na radnu ploču stavite malo brašna pomešanog sa praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano.Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i vadite po potrebi.

Stil / punkufer.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*