Recept za pravi Cheesecake: Kao iz najboljih restorana

Sastojci:

300 gr plazma keksa– 5 kašika mleka– 180 gr maslaca ili margarina

Beli fil:

1 kom Ella sira (450 gr)– 1 krem fix– 1 vanilin šećer– 50 ml vode– 1 želatin (10 gr)– 500 ml biljne pavlake (Meggle)– 220 gr šećera u prahu

Voćni fil:

450 gr crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)– 100 ml vode– 1 želatin (10 gr)– 50 ml vode za želatin– 4 kašike šećera

Priprema:

Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre.Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri).Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to…Vaš cheesecake je gotov!

Prilikom pripreme belog fila koristite pavlake biljnog porekla (ja sam koristila Meglle), jer su izdašnije i ne promeni im se ukus u frižideru posle nekoliko dana (za razliku od onih na bazi mleka).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*