Recept za voćnu tortu koju ne morate peći

Sastojci:1 konzerva nasjeckanih breskvi ili marelica, u sirupu;180 g keksa;60 g kokosovog ulja;2 žlice kakaa;14 g agar agara, za zgušnjavanje;200 grama višanja;300 ml soka od višanja;kalup cca 19 cm

Priprema:U blender ubacite i usitnite 180 g keksa. Prebacite smjesu u posudu, dodajte 20 grama kakaa i promiješajte. Nakon toga dodajte 60 g kokosovog ulja i sve skupa dobro izmiješajte pa dobivenu smjesu prebacite u kalup. Utisnite dobro i zagladite. Breskve ili marelice narežite u obliku polumjeseca i posložite ih po podlozi. Otprilike 200 ml soka od breskve ulijte u lonac, dodajte mu 7 grama agar-agara i miješajte dok se ne otopi pa prelijte tekućinu preko breskvi.

200 grama višanja isperite u hladnoj vodi, malo posušite i posložite na vrh vašeg kolača. Sok od višanja pomiješajte sa preostalih 7 grama agar-agara i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi pa prelijte preko 200 ml soka od višanja. Kad se malo ohladi ulijte ostatak, kako višnje ne bi plutale. Kolač prekrijte folijom i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta, u hladnjaku prije posluživanja.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*