Reform Torta: Fina, kremasta torta s čokoladom i orasima

Legendarna čokoladna torta, mnogima jedna od najboljih. Premda u nju ne ide veliki broj sastojaka, okus joj je karakterističan i veoma intezivan.

Sastojci:

Kore: 16 bjelanjaka, 400 g šećera, 400 g oraha, 3 žlicee oštrog brašna

Krema: 16 žumanjaka, 15 žlica šećera, 150 g čokolade, 250 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 3 žlice turske kave

Priprema

Kore:

Najprije umutite bjelanjnke sa šećerom, zatim dodajte mljevene orahe i brašno, pa sve zajedno dobro izmiješajte.

Smjesu podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio pecite oko 10-15 minuta (ovisno o pećnici) na 180 °C. Za pečenje koristite kalup za torte promjera 28 cm, odnosno dimenzija 30 x 22 cm, ako je četvrtasti.

(Ako ste vješti u rezanju kora, postupak možete skratiti na polovinu, tako da od pripremljene smjese ispečete dvije kore, pa ih prerežete horizontalno, tako da od svake dobijete dvije, dakle – ukupno četiri kore.)Dok pečete kore, neutrošenu smjesu držite u frižideru!

Krema:

Prvo umutite žumanca i šećer. U tu smjesu dodajte izlomljenu crnu čokoladu i sve zajedno kuhajte na pari. Kuhajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i sve dobro ne izjednači.

Skinite s vatre i dodajte kavu.Kada se smjesa ohladi dodajte joj maslac pjenasto umućen sa šećerom u prahu, pa sve zajedno dobro izmiješajte. (Pazite da se maslac i šećer u prahu zaista dobro “izrade”!)

Završni postupak:

Na kraju složite tortu tako da na podlogu stavite jednu koru, premažete je kremom, pa drugo koru, pa kremu…, s tim da na zadnju koru dođe veoma tanak sloj kreme, a kremom premažite u bočne strane torte.

Tortu ukrasite po želji. Možete staviti čokoladnu glazuru ili šlag. Ili je jednostavno posuti sjeckanim lješnjacima, komadićima čokolade…

Izvor: Recepti365.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*