Rolada od mljevenog mesa: Neobična i ukusna, a priprema se bez puno muke

Kad poželite napraviti nešto ukusno, a na drugačiji način od uobičajnog… Pri tome se nećete morati odreći mesa, a to je mnogima veoma važno – jednostavno se “ne mogu najesti” ako nema mesa!

Sastojci:

500 g mljevenog mesa, 1 jaje, 2 kriške kruha, malo mlijeka, Vegeta, papar, peršin, origano, Fant za ćevapčiće i pljeskavice, malo ulja, 1 glavica luka, 2-3 češnja češnjaka

Nadjev: 4-5 tvrdo kuhanih jaja

Priprema:

Najprije jaja (onih 4-5 koja su predviđna za nadjev) skuhati tvrdo i oguliti.U zdjelu staviti mljeveno meso, jaje, luk, češnjak, peršin, dvije kriške kruha namočene u mlijeku, malo ulja i začine.

Dobro izmiješati, zatim smjesu staviti na prozirnu foliju i rasporediti u tankom sloju, u obliku etverokuta.Po sredini poredati tvrdo kuhana jaja.

Uz pomoć folije podignuti krajeve i spojiti ih, oblikovati roladu, pa je staviti u nauljen lim za pečenje.Peći 50-60 minuta na 200 °C.

Napomena:

Ako se bojite da vam formiranje rolade uz pomoć prozirne folije neće uspjeti, možte je nepraviti i na drugi način, ako pri ruci imate dugački, uski kalup za pečenje.

Taj kalup za pečenje premažite uljem i pospite krušnim mrvicama. Zatim u njega stavite malo više od polovine smjese, po sredini utisnite tvrdo kuhana jaja, pa preko njih stavite ostatak smjese. Malo prizisnite ruka, oblikujte, površinu poprskajte uljem i pospite krušnim mrvicama, a zatim roladu iz kalupa istresite u nauljen lim, u kojem ćete je peći.

recepti365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*