Savršena torta od sira, keksa i čokolade: Sva čula će vam uživati, morate probati

Savršena torta od sira, keksa i čokolade: Sva čula će vam uživati, morate probati.Evo ovako, da ne pretjerujem, samo ću reći, savršeno, sva čula su mi uživala u ovom okusu i nikad prije nisam probala nešto slično.

Sastojci

Kora:– 150 grama keksa (ja sam stavila petit)– 100 grama rastopljenog margarina.Bazni nadjev:– 1 kilogram svježeg sira– 3/4 šalice šećera– 6 jaja.Bijeli dio:– 300 grama bijele čokolade– 1/3 šalice vrhnja za šlag– 1 žlica gustina.Tamni dio:– 300 grama čokolade za kuhanje– 1/3 šalice vrhnja za šlag.

Priprema:

Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom. Stavite u kalup za tortu i ispecite na 200 stupnjeva 7 minuta. Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.

Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima. Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase a crnu u drugi dio. Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre ( ja sam po stavljala svaku boju u jedno tri navrata.

Stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 120 i pecite sat vremena. Nakon sat vremena isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.

Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, (ja sam 13 sati držala), pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.Šalica je 2, 5 dcl. Kalup za tortu je 24 cm.

Izvor: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*