Savršene čokoladne kocke (od samo 6 sastojaka)

Ako volite čokoladu, onda ćete ove čokoladne kocke jednostavno obožavati. Prijatno!

Sastojci:50 grama putera,400 grama zaslađenog kondenzovanog mlijeka (jedna konzerva),200 grama čokolade za kuvanje,150 grama mliječne čokolade,prstohvat soli,130 grama oreo keksa.

Priprema:

U šerpu stavite puter i zaslađeno kondenzovano mlijeko pa stavite na vatru i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, ubacite obje vrste čokolade izlomljene na kocke i so pa ostavite minut tako da odstoji i čokolada počne da se topi.Žicom miješajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete gustu i glatku čokoladnu smjesu konzistencije kao karamel – rastezaće se kada podignete kašiku i pustite da s nje curi smjesa.

Uzmite manji pleh dimenzija oko 20×20 cm, obložite ga pek papirom pa sipajte i rasporedite smjesu. Odozgo složite oreo keks izlomljen na četvrtine i blago utisnite prstima u smjesu.Kolač stavite u frižider, na dva do tri sata, da se ohladi i dobro stegne. Ako ga ostavite u frižideru preko noći, savjetujemo da prije sječenja odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata. Oštrim nožem ili skalpelom isijecite kocke željene veličine.

Izvor: Mystic cakes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*