Savršeni načini pohanja mesa, ribe i povrća – sa bjelanjcima i pivom, ali i s cornflakesom

Ako vam je dosadilo pohanje na bečki i pariški način, isprobajte popularnu orly metodu koja se radi sa smjesom od brašna, jaja i piva, u koju se uranja namirnica i stavlja u vruću masnoću.

Pri izradi smjese za pohanje treba odvojiti žumanjke od bjelanjaka jer pivo i brašno sipate u žumanjke, dok bjelanjke treba dobro istući u gusti snijeg koji jamči dobivanje savršene smjese.

U žumanjke se dolijeva pivo i nakon toga dodaje pirovo ili integralno brašno. Pivo se dodaje kako bi povrće upilo što manje ulja i lijepo se napuhnulo. Zatim se u odvojenoj zdjelici pjenasto umute bjelanjci te dodaju u smjesu od žumanjaka, piva i brašna.

Sve se lagano promiješa kako biste dobili pjenastu smjesu, u koju onda umočite namirnice koje želite pohati. Orly je dobar za nježnije namirnice, poput ribe, odnosno ribljih fileta, ali i za gljive ili cvjetove tikvica zato što je lagan, a namirnice postaju hrskavije.

Sve je popularnije i pohanje u tempuri
Radi se o mjesi koja potječe iz Japana, a koja pristaje uz ribu, lignje, škampe, cvjetaču, brokulu, tikvice, mrkvu, pa i komade voća.

U posudu stavite 1 šalicu ledene vode. Zatim umiješajte jaje koje ste dobro ohladili. Sljedeći korak je dodavanje 3/4 šalice brašna i 1/8 čajne žličice praška za pecivo miješajući cijelo vrijeme. Smjesu stavite u hladnjak dok pripremate namirnice za pohanje.

Hrana koju pohate u tempuri mora biti narezana na male komade i dobro posušena. Kad ste spremni za pohanje, jednostavno uronite namirnicu u smjesu i stavite na vruće ulje.

Još nekoliko trikova
Cornflakes pohanim jelima daje hrskavost

Ovi proizvodi od žita odličan su materijal za pohanje širokog spektra namirnica, od sladoleda do ribe i piletine, a koriste se umjesto krušnih mrvica.

Smjesa ne ‘pada’ ako se meso dobro posuši

Kako bi smjesa za paniranje bolje prianjala, komade mesa ili povrća morate dobro posušiti papirnatim ubrusom ili čistom pamučnom krpom.

Završni okus daju začini u mrvicama

Želite li oplemeniti okus pohanog mesa, u krušne mrvice možete umiješati crvenu ljutu ili slatku papriku, ali i začine, poput sušene majčine dušice ili peršina.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*