Savršeno hrksave tulumbe

Sastojci:
ŠERBET ILI AGDA:900 ml vode;1300 gr šećera;2 vanilin šećera;1 limun

TIJESTO ZA TULUMBE:700 ml vode;prstohvat soli;1 žlica šećera;50 ml ulja;500 gr brašna;6 jaja M veličine;1 l ulja za prženje

Priprema:Dan ranije pripremite šerbet kako bi se dobro ohladio.Za šerbet u lonac stavite vodu, šećer, vanilin šećer i limun, zatim stavite kuhati.Kada provri ostavite šerbet da kuha 10 minuta.Nakon što se ohladi stavite ga u frižider do sutradan.

Za tijesto u lonac dodajte vodu, šećer, prstohvat soli i ulje.Kuhajte dok se šećer i sol ne istope, zatim sklonite sa strane.Dodajte brašno i dobro sjedinite sve sastojke pomoću kuhače.Ostavite tijesto da se ohladi.

Rukom izmijesite tijesto.Dodavajte jedno po jedno jaje i miksajte. Bilo bi vam lakše kada bi to činili sa robot mikserom, ukoliko ga nemate bit će dobro i sa jačim ručnim mikserom.Dobit ćete čvršće tijesto, ali opet neće biti pretvrdo.

Postavite željeni nastavak u špricu za tulumbe, koju možete pronaći ovdje. Smjesom punite špricu.U tavu ili lonac ulijte ulje.Vrh drvenog dijela šprice umočite u ulje, te ga postavite na odgovarajuće mjesto.

U hladno ulje istiskujte tijesto. Malo ćete morati jače stisnuti, ali to tako treba biti. Gledajte da bude jednake dužine. Svaki komad tijesta odrežite škarama, koje ste predhodno umočili u ulje, ali činite to uz špricu. Nemojte prepuniti tavu, jer će tulumbe prilikom pečenja porasti.

Kada ste završili sa ubacivanjem tijesta u ulje, možete uključiti indukciju ili plin, ovisno na čemu pržite. Bitno je da se tulumbe peku na srednjoj temperaturi.Do sredine pečenja neće biti potrebe dirati tulumbe, a onda kako se ulje bude grijalo primjetit ćete da se one same okreću. Kada počnu rumeniti okrećite ih po potrebi.

Nakon što su tulumbe pečene ugasite indukciju ili ih sklonite s vatre. Odmah ih ubacujte u šerbet, natopite ih i ostavite 2-3 min.Prebacite tulumbe na podlogu dovoljno duboku da ih u njoj možete preliti šerbetom.

Dok sve to napravite nastavite puniti špricu i istiskujte u ulje. Sve to činite uz pomoć škara, koje opet umočite u ulje. Kada ste završili sa istiskivanjem tijesta stavite ih na indukciju ili plin kojeg zagrijete na srednju temperaturu.

Dalje ih kao predhodne tulumbe stavljate u šerbet i na podlogu.Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo tijesto.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*