Savršenstvo od kolača, s jabukama I grizom

U Darkovu “čaroliju” od kolača ne ide nikakva tekućina i nema masnoća. Jabuke i njihova vlažnost su dostatne za sve ostale suhe sastojke. Način pripreme je izuzetno brz i jednostavan i ako jabuke ne morate ribati na ruke – imate kolač koji zahtijeva pripremu od samo 5 minuta.

Darka Kontina gotovo da i nije potrebno posebno predstavljati. On je jedan od najuspješnijih food blogera u čitavoj regiji.

Darko rado isprobava jela raznih svjetskih kuhinja, nama nesvakidašnjih kombinacija namirnica i načina njihove pripreme, i želi se što “kvalitetnije upoznati s tradicionalnom hrvatskom kuhinjom i jelima iz regije”.Darkova je želja “putem bloga popularizirati i promovirati kuhanje kod kuće i doma pripremljena jela, dok je sekundarni cilj pokazati kako je kuhanje jednostavna i vremenski nezahtjevna aktivnost kojom bi se trebao i može baviti svatko.”

Da je u tome uspio, pokazuje i čitanost njegovog bloga: Darkova web kuharica se rado čita a recepti redovito isprobavaju u cijeloj regiji.Navedene količine su dane samo okvirno. Koju god veličinu čaše ili šalice budete koristili, recept će uspjeti ako pripazide da su namirnice pravilno raspoređene po trećinama.

Ovaj je recept objavljen i na Darkovom blogu.

Sastojci

čaša od oko 3 dcl brašna,čaša griza,čaša šećera,prašak za pecivo,vanilij šećer,količinu jabuka odredite po želji,maslac po potrebi,cimet

Priprema:

U dublju posudu dodajte 1 čašu od 3 dcl brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodajte i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera. Sve suhe sastojke pomiješajte.

Dno lima za pečenje nauljite i pospite brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipajte suhu smjesu (griz, šećer i brašno), piše Okusi.eu. Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno posude.

Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno prethodno cijediti) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekrijete.

Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili dok se posuda ne napuni.Na kraju po kolaču naribajte maslac i stavite ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.

hayat.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*