Savršenstvo ukusa u 5 koraka: torta od bele čokolade I jagoda bez pečenja

Napravite brzinsku poslasticu koja će zadovoljiti sva vaša čula.

SASTOJCI:250 grama keksa,80 grama maslaca ili margarina.

Bela krema:200 gramabele čokolade,100 grama pavlake za šlag ili kuvanje (za otapanje čokolade),200 grama pavlake za šlag,10 grama želatina (1/4 za belu, 3/4 za rozu kremu).

Roza krema:300 grama jagoda,50 grama šećera,200 grama pavlake za šlag.

PRIPREMA:Jagode iseckajte na sitnije komade i kuvajte sa šećerom oko 5 minuta da se šećer otopi.Izblendajte smesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatina koju ste prethodno napravili tako da ste kesicu želatina pomešali sa 5 kašika vode.

Belu čokoladu otopite sa 100 ml pavlake za šlag ili kuvanje, pa u tu smesu dodajte 1/4 preostalog želatina.Keks usitnite, pa pomešajte s otopljenim maslacem i tu smesu utisnite u kalup od 20 cm.

Prethodno stranice kalupa obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i lepše izgledala.Ohlađenu smesu bele čokolade mutite sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali, pa tu smesu stavite na bazu od keksa.

Rashladite sve u frižideru 20-ak minuta.Kad se beli deo lagano stisne, na njega dodajte rozi deo koji ste dobili na isti način kao i beli (miksanjem smese jagoda sa šlagom).Izlijte tu smesu na belu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).

Izvor: Stil.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*