Savrsenstvo ukusa

Sastojci:125 gr. maslaca ili margarina,200 gr. kondenzovanog mleka,200 gr. petit keksa,4 kašike kakao,3 kašike konjaka – ako ne želite ne mora, ja nemam malu decu i stavim jer je ukus onda fantastičan

Sladoled:250 gr. slatke pavlake, biljne ili obične,400 gr. kondenzovanog mleka,400 gr. evaporated mleka (ili običnog punomasnog + 1 kašika ekstrakta od vanile),100 gr. filovanog čokoladnog keksa.

Priprema

za podlogu – maslac, kondenzovano mleko i kakao staviti na srednju temperaturu i mešati dok se maslac ne istopi i smesa postane glatka. Skinuti sa vatre i dodati keks i konjak. Ostaviti da se ohladi.

sladoled – čvrsto umutiti slatku pavlaku. Dodati kondenzovano mleko pa mutiti još oko 5 minuta da se dobija čvrsta krema. Sada dodati i evaporated mleko, sve ponovo mutiti još oko 2 minuta i ostaviti u zamrzivač 2 sata.
Posle dva sata izvaditi sladoled, još jednom dobro umutiti mikserom i dodati izdrobljen čokoladni keks.

Kalup za torte prečnika 27 cm obložiti folijom, dno, kao na fotografiji. Staviti ohlađenu podlogu od keksa pa preko sladoled. Ostaviti u zamrzivaču da prenoći. Odvojiti kalup, skloniti i foliju, tortu staviti na tacnu i ukrasiti po želji.

Izvor:https://www.balkanplus.net/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*