Sladoled od bazge

SASTOJCI ZA SLADOLED OD BAZGE:2 žumanjka;40 g šećera u prahu;200 ml mlijeka;150 ml slatkog vrhnja;100 ml sirupa od bazge;2 velike žlice limunova soka

PRIPREMA SLADOLEDA OD BAZGE:Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Lagano malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke konstantno miješajući. Zatim vratite na vatru i kuhajte kremu 10 minuta.

Nakon kuhanja prebacite je u novu posudu i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad je krema ohlađena, mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i potom u njega dodajte sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna. Lagao promiješajte dok se sirup i šlag ne sjedine u kompaktnu smjesu koju potom ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.

Ako imate aparat za pripremu sladoleda, u ovom trenutku ulijte u njega pripremljenu smjesu i dalje postupajte po uputama proizvođača aprata.

Ako nemate aparat za pripremu sladoleda, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te je stavite u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvadite iz zamrzivača, mikserom razradite smjesu pa je opet vratite u zamrzivač i ponovite isti postupak 2-3 puta u istom vremenskom razmaku. Naposljetku ostavite u zamrzivaču preko noći da se sladoled stisne.

izvor zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*