Slane ružice današnji ručak očas posla

Sastojci:

Tijesto:500 g glatkog brasna,1 suhi kvasac,1 mala zlica secera,Zlica soli,Topla voda po potrebi,1 dl ulja.Nadjev:Pustite masti na volji,Sunka,Sir,Sparoge,Vlasac,Sto god vam padne na pamet

Priprema

U zdjelici pomkjesajte suhu hermu , secer i 100 g brasna pa prelijte toplom vodom . Ostavite da odatoji 15-ak minuta dok se ne pocnu radit mjehurici na povrsini. Ostatak brasna promjesajte sa soli i prosijte direktno u zdjelu sa pripremljenom germom.

Pocnite mjesit tjesto uz dodavanje tople vode i ulja. Mjesite dok vas se tjesto ne pocne odvajat od zdjele. Prekrijte tjesto krpom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruci. Trebat cu mu odprilike pola sata. Tjesto jos jednom premjesite i opet ostabite da se digne.

Pripremite nadjev. Tu sada mozete pustit mastu na volju. Ovi na slici su punjeni seljackom sunkom i lrem sirom sa vlascem. Mozete ih puniti i sunkom, topljivim sirom ( gouda, ementaler, podravac).

Odluka je na vama a idealni su jer svaki put mozete dobit drugaciji okus.Kada se tjesto udvostrucilo prebacite ga iz zdjele na pobrasnjenu povrsinu.Razvaljajte u pravokutnik debljine 3-4 mm pa stavljajte nadjev po zelji. Ja sam konkretno u ovom slucaju tjesto premazala krem sirom sa vlascem i cesnjakom te preko toga poredala seljacku sunku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*