Svaki put kad spremam tortu, poslužim se OVOM CAKOM zbog koje gosti misle da sam VRHUNSKA KUVARICA

Dešava se i desiće se, i najiskusnijim, prekaljenim domaćicama, da im grudvice zaplivaju u čokoladi kad im vreme nije, da se glazura prospe kao supa, a gosti uveliko zvone, da se promaši redosled u slaganju torte…

Milion je mogućnosti da kolači i torte ne ispadnu kako treba, a obično je na delu Marfi koji smatra da debakl mora da se desi baš kad ne treba da se desi, dakle kad su gosti pred vratima.

Šalu na stranu, dešavaju se svima i grudvice i tečne glazure i izmrvljen patišpanji, ali uz nekoliko super trikova profesionalnog poslastičara, gosti kojma budete ponudili svoje delicije, misliće da ste vrhunska kuvarica. A vi ćete uštedeti mnogo vremena i živaca.

Izdvojili smo nekoliko ključnih peripetija sa kolačima, za koje rešenje daje Zdravko Gavrilović, poslastičar Dijamant kuhinje.

  1. Kako da čokoladna glazura ne puca prilikom sečenja?

Kada pravite čokoladnu GLAZURU za neku tortu ili kolač, čokoladu otopite na pari uz malo margarina, najvažnije je da POTOM dodate PAVLAKU, kako bi glazura izgledala tvrdo a bila mekana i kako ne bi pucala pri sečenju. Formu za pečenje obložite papirom kako se torta nebi zalepila, a iz kalupa je vadite dok je mlaka, ne odmah dok je vrela, tek po vađenju je ostavite da se ohladi.

  1. Grudvice? Nikad više!

Kada se prave kolači, odvojiti suve od vlažnih sastojaka i dodavati suve u vlažne uz stalno mešanje. Tako će smesa biti homogenizovana i neće imati grudvice.

  1. Pravilan način sečenja kolača bez mrvljenja

Pre sečenja zagrejte nož i kolač vam se neće mrviti prilikom sečenja
PRE SEČENJA ZAGREJTE NOŽ I KOLAČ VAM SE NEĆE MRVITI PRILIKOM SEČENJAFOTO: PROMO
Kako se vaši kolači ne bi mrvili prilikom sečenja i kako biste ih isekli na jednake komade, pre sečenja je dobro zagrejati nož. To možete učiniti tako da nož jednostavno držite kratko pod mlazom vruće vode te ga obrište krpom.

Ako imate još neku dilemu, slobodno se obratite Zdravku, a sada zasucite rukave jer sledi pet odličnih recepata, brzih, lakih i neobičnih, koje će vaši gosti pojesti sa neviđenim zadovoljstvom.

Izvor:https://zena.blic.rs/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*